Címlap Hírek Ebösszeírás - 2020

Ebösszeírás - 2020

Tisztelt Ebtartó!

 

Nógrádsipek Község Önkormányzata Nógrádsipek község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglaltak alapján 2020. augusztus 10. és 2020. szeptember 10. napja között ebösszeírást tart.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és az önkormányzathoz beküldeni.

A formanyomtatvány jelen felhívásunk hátoldalán megtalálható. Amennyiben Ön egynél több ebet tart, úgy további üres nyomtatvány 2020. augusztus 10-étől ügyfélfogadási időben átvehető a Polgármesteri Hivatalban (Nógrádsipek Jókai út 4.) vagy letölthető a www.sipek.hu/ oldalról is.

Az adatszolgáltatás 2020. augusztus 10. és 2020. szeptember 10. között az alábbi módon teljesíthető:

  • a kitöltött adatlapokat Nógrádsipek Község önkormányzata részére - 3179 Nógrádsipek, Jókai út 4. postai úton beküldve, vagy
  • a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben személyesen leadva, vagy
  • faxon a 32/589-012 számra beküldve, vagy
  • az adatlapot az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre (szkennelve) beküldve, vagy
  • amenyiben beküldő ügyfélkapuval rendelkezik, az ebösszeító adatlap elektronikusan kitölthető és beküldhető az https://ohp-20.asp.lgov.hu e-önkormányzat portálon is.

 

Felhívom az ebtartók figyelmét arra, hogy:

  • 2013. január 1-től - a hivatkozott törvény szerint - a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Amennyiben az ebtartó ennek a kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.  A kötelezettség nem teljesítése esetén minimum 45.000,- Ft állatvédelmi bírság szabható ki.
  • Amennyiben az ebtartó az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja, 30.000,- Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál már korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot az Önkormányzathoz írásban bejelenteni.

 

Nógrádsipek, 2020.08.04


Dr. Kiss Tamás
jegyző

Ebösszeíró adatlap  nyomtatvány - 2020

 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés