Címlap Hírek Nógrádsipeki fiatalok a környezetvédelemért

Nógrádsipeki fiatalok a környezetvédelemért

Napjainkban egyre többször szembesülünk azzal, hogy fogyóban vannak nem megújuló energiáink, egyre szennyezettebb a környezetünk, szmogriadót rendelnek el, pusztítjuk a környezetet, ezáltal növények és állatok tűnnek el, sőt egyre kevesebb az iható tiszta víz. Mindezek ellenére mégsem teszünk semmit.

Nagyon megörültem, amikor kaptunk egy versenykiírást, amely a környezet megóvására irányuló törekvéseket fogalmazott meg, mégpedig nagyon is tevékeny módon. Ez a Rigó énekeljen! Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny volt.

A második osztályosokkal neveztünk be a versenybe, amely teszteket, többfordulós projektfeladatot, és még sok egyéb érdekes megoldandót is tartalmazott. A csapat tagjai: Balázs Bálint, Bozsó Blanka, Figura Zsanett, Gecse Bianka, Gergely Viktória, Langstadler Zsolt.

A gyerekek nagy buzgalommal fogtak a tennivalókhoz. Amellett, hogy rengeteg dolgot megtanultunk a környezetvédelemről, még a csapatszellemet is erősítették a feladatok. Minden forduló után megkaptuk az elért pontszámunkat, amelyek elég jól alakultak. Kitörő örömmel fogadtuk, hogy bejutottunk a döntőbe, amely májusban lesz Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Bármilyen eredményt érünk is el a döntőben, mi már így is sokat nyertünk azáltal, hogy megtanultunk környezettudatosabban élni.

 

 

 
Sajtóközlemény
Hirdetés
Hirdetés
Étlap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szavazások
Mit látna szívesen a honlapon?
 
Keresés